Bal Karnawałowy u „Rybek” i „Kotów”

Wczoraj, 17 stycznia odbył się Bal Karnawałowy. W trakcie imprezy prowadzonej przez animatorki przedszkolaki z grup „Rybki” i „Koty” uczestniczyły w wielu zabawach i konkursach. Były zawody sportowe – przeciąganie liny, wyścig w workach, tor przeszkód i zabawy z chustą animacyjną. Oczywiście nie zabrakło wspólnych pląsów, nawet z tajemniczym gościem – Królikiem. Zwieńczeniem karnawałowych szaleństw były wspólne zdjęcia.

Czytaj dalejBal Karnawałowy u „Rybek” i „Kotów”

Zabawy z chustą animacyjną

W grupie „Kotki”, w ramach zajęć z wychowania fizycznego, wykorzystujemy chustę animacyjną. Zajęcia te pozwalają dzieciom nie tylko pozytywnie spożytkować energię, ale uczą też komunikacji i interakcji z innymi, a przy tym wspomagają rozwój motoryki i zręczności. Wspólna zabawa sprawia przedszkolakom mnóstwo radości i bardzo integruje grupę.

Czytaj dalejZabawy z chustą animacyjną

Dzień Pluszowego Misia

Dzisiaj obchodziliśmy Dzień Pluszowego Misia. Z tej okazji dzieci prezentowały i opowiadały o swoich ukochanych pluszakach, poznały również historię pluszowego misia i wiele ciekawostek z nim związanych. Następnie przedszkolaki z grupy „Kotki” z dużym zaangażowaniem wykonały papierowe misie techniką origami płaskiego. Prace zostały wyeksponowane w naszej galerii. Zwieńczeniem dnia było odznaczenie przedszkolaków medalem „Przyjaciel Pluszowego Misia” oraz wspólne zdjęcie, oczywiście z misami.

Czytaj dalejDzień Pluszowego Misia

Dzień Czystego Powietrza

14 listopada obchodzimy w Polsce Dzień Czystego Powietrza. W tym dniu rozmawialiśmy o znaczeniu jakości powietrza dla naszego zdrowia i całego środowiska przyrodniczego, i co możemy zrobić aby wspólnie przeciwdziałać zanieczyszczeniom. Na zakończenie zajęć grupa „Kotki” wspólnie wykonała plakat o tematyce proekologicznej.

Zapraszamy na naszego Facebooka- TUTAJ -